Moastele Sfantului Ierarh Nectarie vor ajunge in Jilavele – Judetul Ialomita (23-24 iunie)

Cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte VINCENTIU, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, moastele Sfantului Ierarh Nectarie, de la Catedrala din Urziceni [https://lacasuriortodoxe.ro/redactia-lacasuri-ortodoxe/19520-cum-de-au-ajuns-moa-tele-sfantul-ierarh-nectarie-in-catedrala-din-urziceni.html] , vor fi duse in pelerinaj in Parohia Jilavele I, in perioada 23-24 iunie 2015.

Astfel, conform informatiilor oferite Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe, de catre Preot Bogdan-Ionuț Stancu, Protopop al Urzicenilor [https://protopopiatulurziceni.ro/” target=“_blank] , marti 23 iunie, la ora 10, sfintele moaste vor fi intampinate de preoti si de credinciosi, in centrul comunei, langa Primarie, urmand sa fie conduse in procesiune, la Biserica cu hramul “Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul”. Imediat dupa aceea, se vor savarsi Slujba Aghesmei si o rugaciune de multumire.

In seara aceleiasi zile, va fi oficiata Slujba Vecerniei, incepand cu ora 17.00, iar de la ora 18.00, se va oficia Taina Sfantului Maslu. La ora 23.00, credinciosii vor avea ocazia participarii la Slujba Miezonopticii.

A doua zi, 24 iunie 2015, cu prilejul hramului “Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul”, se vor oficia Slujba Utreniei, de la ora 7.30, și Slujba Sfintei Liturghii, de la ora 9.00. La ora 16.00, se va savarsi Acatistul Sfantului Ioan Botezatorul, dupa care sfintele moaste se vor intoarce la Catedrala din Urziceni – aflam din aceeasi sursa.

Cu ocazia organizarii acestui eveniment inaltator pentru comunitatea din Jilavele, sunt asteptati sa participe toti dreptmaritorii crestini din zona si din localitatile aflate in apropiere.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.