Musulmanii cer ca bisericile crestine nefolosite, din Occident, sa fie puse la dispozitia lor

Seful Marii Moschei din Paris și șef al Consiliului Musulman Francez, Dalil Boubakeur, a cerut ieri, conform agentiei Ansa, ca bisericile crestine care nu mai sunt folosite, sa fie puse la dispoziția musulmanilor, pentru închinare.

“Este același Dumnezeu”, a spus el pentru Radio Europa 1, desi in Siria, Irak si in alte tari din Orientul Mijlociu crestinii sunt ucisi de islamisti, in prezent, si li se cere o taxa speciala pentru faptul ca sunt crestini.

“Riturile sunt similare. Cred că musulmanii și creștinii pot trăi unii langa altii”, a incheiat el, conform unui raport Ansa, neglijand total rapoartele privind executiile in masa – efectuate de catre jihadistii islamisti – si exodul crestinilor din tarile amintite mai sus.

Inca din anul 2012, un raport avertiza ca moscheile islamice sunt construite mai des în Franța, decât bisericile romano-catolice, iar numarul practicantilor Islamului devenise mai mare decat al practicantilor Crestinismului, Franta gazduind cea mai mare comunitate musulmană din Europa.

In ultimii zece ani, pana in 2012, numărul total al moscheilor din Franța se dublase, depasind 2.000. La acea data, de asemenea, Dalil Boubakeur anunta ca numărul moscheilor din țară va fi din nou dublat – la 4000 – pentru a satisface cererea tot mai mare.

In contrast, Biserica Romano-Catolică din Franța a construit doar 20 de biserici noi în ultimul deceniu, și a închis în mod oficial mai mult de 60 de biserici, dintre care multe sunt destinate să devină moschei, potrivit unui studiu realizat in 2011 de La Croix, jurnal catolic cu sediul în Paris.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.