publicat în: Arhivă

STIRI Japonia | Pe 3 noiembrie, Sfanta Liturghie in Shizuoka, pentru romanii ortodocsi

In data de 3 noiembrie 2014, începand cu orele 10.30 AM, o Sfânta Liturghie, urmată de Taina Sfantului Botez, va fi oficiata în prefectura Shizuoka – Japonia.

La eveniment sunt invitați să participe cât mai mulți români, în special cei care nu reușesc de obicei, să ajungă la slujbele oficiate la Capela Sfantul Columban din Tokyo.

Evenimentul se desfașoara cu binecuvântarea Arhiepiscopului Daniel, Mitropolitul Japoniei, la biserica parohială a comunității japoneze din Shizuoka, aflata la adresa: 3-9-5 Kasuga Aoi-ku Shizuoka-shi 420-0823 (420-0823 静岡市葵区春日3-9-5), conform informatiilor oferite de Parintele Daniel, paroh al Bisericii romanesti din Tokyo.

Orasul Shizuoka (Shizuoka-shi) este capitala prefecturii Shizuoka, din Japonia, și al doilea cel mai mare oras al prefecturii, atât ca populație cat si ca intindere. Acesta a fost populat din timpuri preistorice.

Numele orașului este format din două kanji, 静-shizu, care înseamnă “calm”; și 岡 -oka, înseamnand “deal”.

În 1869, domeniul Shizuoka a luat nastere pentru prima dată, dintr-un mai vechi domeniu, Sunpu. În 2003, Shizuoka a fuzionat cu Shimizu, devenind, pentru scurt timp, cel mai mare oras, ca suprafață, din Japonia.

În 2005, el a devenit unul dintre orașele importante ale Japoniei.