Sfântul Cuvios Pustnic Limneu al Siriei

Sfântul Limneu al Siriei şi-a început lupta duhovnicească sub îndrumarea Sfântului Talasie şi a vieţuit cu el un timp suficient pentru a dobândi virtuţile învăţătorului său: simplitatea, blândeţea şi smerenia. Sfântul Limneu l-a avut alături pe Sfântului Maron (14 februarie).

Pe un deal, acesta a construit o mică incintă din piatră, fără acoperiş şi, printr-o mică deschizătură, discuta cu cei care veneau să-l vadă. Inima sa era plină de milă pentru oameni. Vrând să-i ajute pe toţi cei sărmani, el a înălţat o casă pentru cei ce  rătăceau pe deal, cu ajutorul celor care îl cinsteau, o locuinţă pentru săraci şi infirmi, şi i-a hrănit cu ceea ce îi aduceau oamenii.

Sfântul ascet şi-a sacrificat chiar şi liniştea şi singurătatea pentru aceşti bieţi fraţi şi şi-a asumat responsabilitatea de a le da şi hrana duhovnicească, făcându-i să se roage şi să-L slăvească pe Domnul. Pentru viaţa sa sfântă, i s-a dat darul facerii de minuni. Odată, s-a vindecat în urma unei muşcături de şarpe, prin rugăciune. 

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.