Un nou vicar apostolic de Alep, Siria, numit de Papa Francisc

Papa Francisc l-a numit pe Rev. Georges Abou Khazen nou vicar apostolic de rit latin de Alep, în Siria, sede vacante et ad nutum Sanctae Sedis. Khazen va guverna Vicariatul până la noi prevederi ale Vaticanului.

El il inlocuieste pe Episcopul Giuseppe Nazzaro, care a demisionat la varsta de 76 de ani, dupa ce a detinut acest post timp de aproape 11 de ani.

Khazen s-a născut în anul 1947, în Liban. Initial crestin maronit, acesta a depus juramintele franciscane, în anul 1972, și a fost hirotonit preot în anul următor. El este membru al Custodiei Franciscane a Țării Sfinte.

Printre numirile sale pastorale, acesta a fost pastor al parohiilor din Ierusalim și Betleem. Începând cu anul 2004, el a slujit în calitate de pastor al Bisericii Sf. Francisc din Alep și ca vicar general pentru nordul Siriei. Khazen vorbește araba, italiana și franceza, conform radioului Vaticanului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.