Icoana Sumorin Totma a Maicii Domnului

Icoana Sumorin Totma a Maicii Domnului a ajuns să fie slăvită în urma a numeroase vindecări făcute la Mănăstirea Spaso-Sumorin din oraşul Totma (Vologda, Rusia). Când locuitorii oraşului s-au adresat Ţarului Ivan cel Groaznic pentru permisiunea de a construi o mănăstire în oraşul lor, Arhiepiscopul Nicandru al Rostovului, în anul 1554, i-a acordat Sfântului Teodosie ajutor financiar pentru construire. Egumenul Mănăstirii Priluki l-a binecuvântat pe Sfântul Teodosie cu o icoană a Maicii Domnului, pentru reuşita în construirea noii mănăstiri.

Icoana a primit apoi numele Sumorin Totma (Sumorin este numele de familie al Sfântului Teodosie, iar Totma este oraşul). După mutarea la Domnul a sfântului călugăr, icoana făcătoare de minuni a fost aşezată într-un lăcaş special în faţa criptei sfântului, din Biserica Înălţării Domnului.

Sfântul Teodosie a apărut înaintea multor bolnavi, ţinând această icoană în mâini.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.