publicat în: Arhivă

Biserica Ortodoxa Rusa va semna un parteneriat cu Armata, Aviatia si Flota

Biserica Ortodoxa Rusa, in curs de a semna acordul de cooperare cu DOSAAF

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova

Organizatia DOSAAF (Voluntary Society of Assistance to the Army, the Air Force and the Navy) ar putea semna un acord de cooperare cu toate confesiunile religioase traditionale din Rusia, a declarat vicepresedintele Roman Balasov jurnalistilor de la Interfax, vineri, 27 august 2010.

©Traducere si Redactare Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Este vorba de Societatea de Voluntariat pentru Cooperare cu Armata, Aviatia si Flota, care activeaza in Rusia, Ucraina, Belarus si in alte state post-sovietice. Organizatia are drept scop „educatia patriotica a populatiei si pregatirea acesteia pentru apararea patriei”, fiind implicata in ajutorarea financiara a armatei si in actiuni de sustinere a practicarii obisnuite a sportului.

„Cu binecuvantarea Patriarhului Kirill, un acord de cooperare intre Biserica Ortodoxa Rusa si DOSAAF din Rusia urmeaza sa fie semnat pe 7 septembrie”, a spus Balasov.
„Pentru noi, acest lucru este extrem de important, dat fiind faptul ca contingentul de recruti este format din reprezentanti ai tuturor cultelor prezente in tara noastra”, a adaugat el.

„in perioada moderna, este pur si simplu imposibil sa pui in aplicare programul de educatie patriotico-militara, fara un puternic sprijin din partea cultelor noastre”, a incheiat Balasov.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 33/2010