Duminica Tomei: inchinare la moastele Sfantului Toma Apostolul si ale Sfintei Ecaterina

Hram la Biserica Toma Cozma din Iași

Ca în fiecare an, în Duminica după Paşti, cunoscută sub numele de Duminica Tomei, Biserica „Toma Cozma”, vechi monument istoric al cetăţii Iaşului, îmbracă haine de sărbătoare întru cinstirea Sfântului Apostol Toma și a mărturiei sale despre Hristos cel Înviat.

Sărbătoarea Hramului parohiei va debuta sâmbătă, 22 aprilie 2017, începând cu ora 18.00, când se va oficia în sobor Slujba Vecerniei Hramului şi a Litiei.

Duminică, 23 aprilie, începând cu ora 8.00, se va săvârşi Slujba Utreniei, a Sfintei Liturghii și pomenirile pentru ctitori și pentru toți cei răposați. Slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată de asemenea în sobor.

Pentru Sărbătoarea Hramului din acest an, Parohia Toma Cozma s-a pregătit intens, Bunul Dumnezeu ajutându-ne să întâmpinăm praznicul cu o nouă înfățișare exterioară a casei parohiale, care a fost retencuită și zugrăvită la exterior, dar și cu câteva lucrări edilitar-gospodărești în curtea interioară prin gardurile și zidul de sprijin care au îmbogățit semnificativ ambientul.

La acestea, adăugăm și frumoasele acțiuni umanitare din vremea postului, care s-au bucurat de o deosebită apreciere, precum și Cursul gratuit de încondeiat ouă [https://lacasuriortodoxe.ro/educatie-cultura/23354-curs-gratuit-de-incondeiat-oua-in-iasi-cum-te-poti-inscrie.html] , devenit foarte popular în rândul tinerilor și copiilor dornici să împodobească cu suflet Sfintele Sărbători.

Așteptăm și anul acesta un număr mare de pelerini, care se vor putea închina și la moaștele Sfântului Apostol Toma și ale Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina, care se păstrează în Biserica Toma Cozma, ocrotitorii bisericii noastre – a explicat PC Părinte Paroh Mihai Mărgineanu.

Atât după slujba Vecerniei cât şi după cea a Sfintei Liturghii, protocolul organizat cu sprijinul membrilor Consiliului şi Comitetului parohial, al colaboratorilor şi prietenilor apropiaţi ai parohiei, va oferi pelerinilor prezenţi un simbol al recunoștinței noastre, precum și a bucuriei sărbătorii.

Vasilica Onofrei – consilier relatii publice (Lăcașuri Ortodoxe)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.