Musulmanii din Rusia il cinstesc pe Sfantul Serghie de Radonej

Musulmanii il venerează pe Sfantul Serghie al Rusiei, ca pe un mare ascet si luminător spiritual al tarii, rămânand pana astazi o sursă de inspirație pentru mulți.

Acest lucru a fost declarat de către șeful Administrației Centrale Spirituale a Musulmanilor (CSAM) din Rusia, Talgat Tadzhuddin, în mesajul său de salut, către participanții la cel de-al XXII-lea Forum Internațional Educational de Crăciun, conform Interfax.

“Noi, musulmanii din Rusia, ii aducem un omagiu cu profund respect acestui călugăr ascet și sfânt al Bisericii Ortodoxe Ruse”, a declarat el.

Conform Muftiului sef Tadzhuddin, trebuie onorata cu recunoștință “binecuvantata memorie a celui mai mare ascet al pamantului rus, Serghie de Radonej, care, prin învățăturile sale de viață și iluminare a devenit un adevărat exemplu de luptă spirituală, a carui valoare a contribuit la spiritualitatea națională și la educația morală”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.