Grecia – Seminarul Halki: Ministrul de Externe adopta o pozitie ferma in fata Premierului turc

Ministrul Grec de Externe și Vicepremier Evangelos Venizelos, a mai facut, in ultimele zile, o declaratie, ca raspuns ferm la “condițiile” Primului-Ministru turc, Recep Tayyip Erdogan, pentru redeschiderea Seminarului Ortodox din Halki, Istanbul, conform jurnalului Kathimerini.

“Poziția Greciei vizavi de problema este extrem de clară și în conformitate cu dreptul internațional, și a fost exprimata în mod repetat”, a declarat Venizelos.

“Orice discutare publică, în continuare, a problemei, ar fi contraproductivă”, a declarat Viceprim-ministrul grec, într-o vizită oficială în Israel și Teritoriile Palestiniene.

Atena a subliniat, în mod repetat, că redeschiderea Seminarului Halki și protejarea Patriarhiei Ecumenice din Istanbul nu sunt probleme care sa faca subiectul unor eventuale negocieri bilaterale, ci probleme care se referă la drepturile și libertățile religioase ale cetățenilor turci (vezi ARHIVA).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.