Gravă criză financiară în Arhiepiscopia Greacă Ortodoxă a Americii

Arhiepiscopia Ortodoxă Greacă a Americii, cu sediul în New York City, este o eparhie a Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol. Actualul său primat este Arhiepiscopul Demetrios al Americii.

O analiză recentă a bugetului acestei Arhiepiscopii a pus într-o lumină nefavorabilă situația sa financiară actuală, recunoscând, din păcate, o situație de criză.

Mai mult decât atât, cu câteva zile în urmă, Michael Psaros a declarat oficial că va demisiona în octombrie din funcția de trezorier al Arhiepiscopiei Ortodoxe Grecești, susținând pentru National Herald că deși a rezolvat cu “eforturi eroice” unele aspecte ale situației, “acțiunile de astăzi au explodat și au distrus tot ceea ce” a lucrat “în ultimele nouă luni”.

La sfârșitul lunii iunie (vezi ARHIVA Lăcașuri Ortodoxe – www.lacasuriortodoxe.ro și www.lacasuriortodoxe.ro), membrii Comitetului de Finanțe al Arhiepiscopiei au difuzat un document, potrivit căruia nu exista nicio modalitate de a rezolva criza.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.