publicat în: Biserici

Ştiri din Haţeg III: Biserica Sfânta Teodora de la Sihla şi Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul

Biserica având hramurile „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” şi „Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla” din oraşul Haţeg (Parohia Haţeg III) a fost târnosită în ziua de 30 mai 2021.

Slujba de sfinţire mare a Bisericii Sfânta Teodora din Haţeg (slujba de târnosire), oficiată la Duminica a cincea după Paști, a fost săvârșită de către Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, împreună cu Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul românilor ortodocși din Ungaria, și Preasfințitul Părinte Nestor Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Preotul paroh al Bisericii Sfânta Teodora de la Sihla şi Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul Haţeg III este Părintele Alin Opîrlescu.

În Duminica din 7 august 2016, Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, slujea în mijlocul credincioșilor din Parohia „Sfânta Teodora de la Sihla” – Hațeg III, protopiatul Hațeg, județul Hunedoara, cu prilejul hramului acesteia, sfinţind noua casă parohială din curtea bisericii.