Theodosios de Sebastia: nu va fi niciodata posibila stabilirea a doua state in Tara Sfanta

Nu va fi niciodată posibila stabilirea a două state – evreu și palestinian – în Țara Sfântă, considera Arhiepiscopul Theodosios de Sebastia, din Biserica Ortodoxă a Ierusalimului.

“E nevoie de pace, nu e posibil să existe război pentru totdeauna. Dar, nu este deloc întâmplător faptul că negocierile privind înființarea a două state: cel evreiesc și cel palestinian, nu au succes – nu există șanse pentru asta. Au existat unele, sub Arafat, dar acum nu există niciuna”, a declarat ierarhul, într-un interviu publicat de ziarul Kultura.

Conform Arhiepiscopului, este necesar să se înființeze “un stat democratic pentru toți locuitorii din Țara Sfântă: evrei, creștini, musulmani. Cu un Parlament, un Guvern, un Sef al statului”.

“În cazul în care nu se stabileste un stat democratic unit, atunci puterea va fi capturata de către fanaticii evrei și musulmani din diferite părți”, este convins acesta.

Arhiepiscopul a povestit cum el însuși s-a aflat într-o astfel de situație dificilă. “M-am născut în Israel și sunt cetățean israelian, călătoresc cu pașaport israelian. Dar, intrucat respect drepturile palestinienilor, Serviciul de Informații Israelian considera că sunt un dușman al Israelului”, a explicat el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.