Biserica Sfantului Mormant: vizita oficiala unica a unui diplomat strain (foto)

Zilele trecute, o delegație a Custodiei franciscane a Tarii Sfinte era pregatita, la Poarta Jaffa. Ea aștepta vehiculele care il insoteau pe Hervé Magrot, noul Consul General al Franței în Ierusalim, la intrarea în Orașul Sfânt. Conform unei traditii care ne duce înapoi, la mijlocul secolului al XIX-lea, acesta este singurul diplomat străin care efectueaza, astfel, o vizită oficială în Bazilica Sfântului Mormânt. Custodele Țării Sfinte îl aștepta în fața Sfantului Mormant.

Procesiunea, compusa din consulul general și soția sa, personalul diplomatic, un număr de personalitati religioase și cetățeni francezi care locuiesc în această țară, desfasurata pe aleile Orașului Vechi, i-a facut pe turiști și pelerini sa fie surprinși de acest eveniment.

În curtea Sfântului Mormânt, superiorul comunității franciscane, Rev. Noel Muscat, și reprezentantii comunităților greacă și armeană, l-au salutat pe Consulul General.

Dupa un tur complet si amanuntit al Sfantului Mormant, procesiunea a continuat la Bazilica Sfintei Ana, un domeniu național francez îngrijit de Părinții Albi (Misionarii Africii).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.