Hram la biserica Sfantul Haralambie din Iasi

Singura biserică din Iaşi care îl are ca ocrotitor doar pe Sfântul Mare Mucenic Haralambie şi-a serbat ieri, 10 februarie 2009, hramul.

Zeci de credincioşi din Iaşi au participat la slujba Sfintei Liturghii oficiate de un sobor de preoţi din cele două protopopiate din Iaşi.

Programul liturgic dedicat hramului Sfântului Mare Mucenic Haralambie a început de luni, 9 februarie a.c., şi s-a bucurat de prezenţa unui număr mare de preoţi.

Părintele Constantin Andrei, protopop al Protopopiatului Iaşi I, a transmis la finalul Vecerniei, din partea Înalt Preasfinţitului Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, binecuvântări arhiereşti.

Slujba Sfintei Liturghii din ziua de hram a fost săvârşită de un sobor de opt preoţi.

Ca în fiecare an, ieşenii şi-au manifestat evlavia pentru Sfântul Haralambie, participând la slujbă şi închinându-se la o părticică din cinstitele sale moaşte, aduse din Grecia în urmă cu aproape 30 de ani.

Biserica „Sf. Haralambie” a serbat ieri, pe lângă hram, şi 205 ani de când sfântul lăcaş a fost sfinţit.
Pentru VIDEO dati click pe banner:

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.