Moastele Sfantului Ierarh Nectarie, primite cu mare cinste si bucurie in Parohia Garbovi I (foto)

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în perioada 14-16 august 2015 au fost aduse spre închinare, în Biserica Parohiei Adormirea Maicii Domnului Gârbovi 1, moaștele Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul, de la Catedrala Sfinții Împărați Constantin și Elena din Urziceni.

La Procesiunea de primire a Sfântului Nectarie, condusă de părintele Protopop Bogdan Ionuț Stancu, a luat parte parte un număr impresionant de enoriași, aceștia manifestându-și credința și nădejdea spre ajutorul lui Dumnezeu, prin mijlocirea Sfântului Ierarh vindecător.

Programul liturgic deosebit a făcut ca, în cele trei zile de pelerinaj, Sfântul Lacaș să fie vizitat de numeroși credincioși.

În ajunul Praznicului Adormirii Maicii Domnului, au fost săvârșite Slujba Vecerniei și a Litiei, rânduială la care au luat parte 7 preoți. Slujba de seara a fost încununată de cântarea Prohodului Maicii Domnului.

Sâmbătă, 15 august 2015, în ziua hramului, Sfânta Litughie a fost săvârșită de Pr. Bogdan Ionuț Stancu, protopop de Urziceni, înconjurat de un sobor de preoți.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, a avut loc agapa specifică acestui eveniment, la care au luat parte peste 300 de persoane.

Conform unui raport semnat de Pr. Paroh Berbec Aurel, scopul acestui demers duhovnicesc a fost acela de întărire în credință, de întărire a unității spirituale a parohiei, tinându-se cont de faptul că anul 2015 a fost declarat de Sfântul Sinod ca ”An omagial al misiunii parohiei și mănăstirii azi”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.