Manifestari deosebite, langa moastele Sfantului Teodosie din Caucaz

Cu binecuvântarea IPS Teofilact, Arhiepiscop ortodox de Pyatigorsk și Cherkessk, în Mineralnye Vody a fost cinstit in mod deosebit, zilele trecute, Sfantul Teodosie din Caucaz – mare facator de minuni.

Mii și mii de oameni din diferite părți ale Rusiei și din strainatate au vizitat, in aceste zile, Catedrala Sfantul Vasile din localitatea amintita, unde se afla moastele sfantului calugar.

Festivitățile au început in ziua de 7 august, cu o Slujba de Priveghere, la ora 3 a diminetii, urmata de Sfanta Liturghie, inceputa la ora 5 a dimineții, la care au participat aproape 500 de oameni. La sfarsitul Liturghiei s-au impartasit aproximativ 300 de oameni.

A existat, cu aceeasi ocazie, si o procesiune in jurul bisericii.

Sfântul Teodosie din Caucaz este unul din marii nevoitori şi făcători de minuni din secolul XX. Acesta a vietuit in Sfântul Munte Athos, Constantinopol, Ierusalim, Rusia. A avut parte de prigoana, deportări şi umilinţe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.