BOR lipseste de pe lista Bisericilor Ortodoxe locale prezente la receptia din Moscova: 1000 de ani – Sfantul Vladimir

În seara zilei de 26 iulie 2015, după concertul “Tarina Rusa” (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii a participat la o recepție acordata de primarul Moscovei, in Sala Mare “Ecaterina” a Palatului Mare din Tsaritsyno.

La receptie, conform unui raport al Departamentului de Relatii Externe Bisericesti al Bisericii Ortodoxe Ruse, au fost prezenti reprezentanții urmatoarelor Biserici Ortodoxe Locale:

Patriarhia ConstantinopoluluiPatriarhia AlexandrieiPatriarhia AntiohieiPatriarhia IerusalimuluiPatriarhia GeorgieiPatriarhia SerbieiPatriarhia BulgarieiBiserica Ortodoxă a CipruluiBiserica Ortodoxă GreacăBiserica Ortodoxă AlbanezăBiserica Ortodoxă PolonezăBiserica Ortodoxă a Cehiei și SlovacieiBiserica Ortodoxă din AmericaBiserica Ortodoxa Autonoma Japoneza.

Mitropolitul Nifon de Philippople, in calitate de reprezentant al Patriarhiei Antiohiei și al Întregului Rasarit la Patriarhul Rusiei, a ținut un discurs în numele delegației Bisericilor Ortodoxe Locale care au venit la Moscova pentru sarbatorirea mileniului:

“Moscova a devenit un loc al unirii lumii ortodoxe în spiritul fraternității și păcii, un loc in care ospitalitatea poporului rus ne-a unit în dragoste, un loc in care putem da mărturie despre unitatea noastră în față provocărilor acestui timp”.

Sanctitatea Sa Patriarhul Kirill le-a mulțumit, la randul sau, reprezentanților Bisericilor Ortodoxe locale care au venit la Moscova pentru festivități:

“Vă mulțumesc din toată inima că ati venit pentru a ne fi alături. Fie ca sărbătorile să vă dea posibilitatea sa intrati în contact cu viața noastră spirituală și culturală, să simtiti pulsul poporului nostru și sa vedeti cat de consolidata este astazi, aici, Ortodoxia”.

Potrivit Sanctitatii Sale, această consolidare este benefica pentru toate Bisericile Ortodoxe locale, deoarece acestea alcatuiesc o unica Biserica Ortodoxa nedivizată.

“Bisericile locale nu înseamnă sa fie separate una de alta. Acestea sunt toate participante la Una Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserică”, a subliniat el, citand Crezul marturisit de fiecare in cadrul Sfintei Liturghii.

Pe aceeasi tema:

Patriarhia Romana, invitata la evenimentele din Moscova. Raspunsul Patriarhului Daniel [https://lacasuriortodoxe.ro/alter-news/20102-patriarhia-romane-invitata-la-evenimentele-din-moscova-raspunsul-patriarhului-daniel.html]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.