Mana dreapta a Sfantului Mare Mucenic Gheorghe revine in Athos

Dupa cum v-am informat din editiile noastre anterioare de stiri, in perioada 24 aprilie – 25 iunie 2015, în Rusia, s-au aflat o icoana facatoare de minuni și mâna Sfantului Mare Mucenic Gheorghe. Relicvele au fost aduse pentru prima oara in tara, din Mănăstirea Xenophon, din Muntele Athos, cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, a Chinotitei Sfântului Munte Athos și a Patriarhul Ecumenic Bartolomeu.

Pelerinajul a fost ocazionat de sărbătorirea celor 70 de ani de la Marea Victorie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), la inițiativa și cu sprijinul Fundației Sfantului Cneaz Vladimir, intocmai cu Apostolii.

Moaștele Sfantului Mare Mucenic Gheorghe au vizitat 22 de orase: Moscova, Sankt-Petersburg, Petrozavodsk, Krasnodar, Stavropol, Yaroslavl, Rybinsk, Bryansk, Smolensk, Tula și Podolsk, Kolomna, Volgograd, Belgorod, Stary Oskol, Ekaterinburg , Pyshma, Nizhny Tagil, Kamensk-Uralsk, Elista și alte asezari. Pe parcursul celor doua luni, la sfintele relicve s-au închinat un milion de pelerini.

Pelerinajul a reprezentat o oportunitate deosebita pentru femeile crestine, care nu au ocazia sa viziteze Muntele Athos pentru a se putea inchina la aceste sfinte moaste.