STIRI | Icoana Hodighitria din Smolensk, adusa in Catedrala din Moscova

Icoana din Smolensk a Maicii Domnului de tip “Hodighitria” (“Indrumatoarea” – in care Fecioara Maria tine pruncul pe bratul stang si arata spre El, cu mana dreapta) va fi adusa spre inchinare, pe 1 februarie, la Catedrala Hristos Mântuitorul, cu ocazia a 6 ani de la întronizarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill.

Icoana Hodighitria a Maicii Domnului, din Smolensk, este una dintre icoanele cele mai venerate ale Preasfintei Fecioare Maria, în Rusia, iar in prezent, după restaurare, va reveni in Catedrala Adormirea Maicii Domnului din orașul Smolensk. Înainte de a ajunge in Smolensk, timp de 10 zile, de pe 1 pe 10 februarie, aceasta va fi asezata spre inchinare în Catedrala Hristos Mântuitorul.

Duminica, 1 februarie, la ziua întronizarii sale, Patriarhul Kirill va oficia, aici, o Sfanta Liturghie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.