118

Făcând referire la recenta vizită a secretarului de stat al Vaticanului - Cardinalul Petro Parolini - în Patriarhia Serbiei, Patriarhul Irineu a declarat pentru cotidianul belgrădean „Blic“, care l-a întrebat dacă s-a menționat ceva despre o eventuală venire a Papei în țară:


"Nu am făcut schimb de comentarii cu privire la acest subiect. Nici de o parte, nici de cealaltă. Am vorbit despre mai multe lucruri, dar nu despre asta".


La începutul acestui an, Primatul Bisericii Ortodoxe Sârbe spunea că nu a venit timpul pentru o vizită a Papei Francisc în Serbia: "Din cauza a ceea ce s-a întâmplat în trecut [referitor la genocidul împotriva sârbilor, din 'Statul Independent al Croației'] și a numărului mare de refugiați din Croația, o mare parte a poporului se opune".


Conform publicației franțuzești Orthodoxie, care citează în plus B92 și Biserica Ortodoxă Sârbă, în cursul întâlnirii sale recente cu Cardinalul Parolini, Patriarhul, cu toate acestea, i-a mulțumit „pentru poziția oficială a Vaticanului, care dă prioritate dialogului dintre Belgrad și Pristina, în defavoarea recunoașterii unilaterale a independenței provinciei sudice Kosovo și Metohija".


Foto: Patriarhul Irineu al Serbiei / Wikipedia, autor Υπουργείο Εξωτερικών

Informație

Trimite
Powered by InterChat

π 0.00846 sec - PID: 13040