Publicat pe 17.05.2024

Știri Lăcașuri Ortodoxe 17 mai (florar) 2024

 

 

 

 

 

Zeci de copii îndrăgostiți de tainele picturii, într-o singură parohie

 

 

Zeci de copii plini de bucurie din Cocu Deal (Protoieria Pitești, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului) au participat "cu mare drag", conform Pr. Mateescu Marin, la un atelier de pictură inedit.

 

Vă prezentăm o fotografie reprezentativă de la acest eveniment încântător desfășurat în curtea bisericii, în primele zile ale acestei luni.

 

 

 

650 de lucrări... un număr record

 

 

Concursul Județean al Argeșului, ”Paștele în suflet de copil”, din acest an, a avut patru secțiuni: desene, colaje, felicitări, creații literare, dedicate  preșcolarilor și elevilor  claselor pregătitoare – a VIII-a, participarea la concurs realizându-se direct/ indirect.

 

Anul acesta s-a primit un număr mare de lucrări, respectiv 650 - spun organizatorii, tema principală fiind Învierea Domnului, concursul desfășurându-se în Școala Gimnazială Nr. 1 Ciofrângeni.

 

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, i-a binecuvântat și felicitat pe toți participanții, copii și dascăli, pentru dragoste, osteneală și implicare.

 

 

 

A fost târnosită Biserica din Poienile de sub Munte

 

 

Târnosirea Bisericii „Sfântul Dumitru Izvorâtorul de Mir” din Poienile de sub Munte a avut loc în ziua de duminică, 12 mai 2024, fiind săvârșită de Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului. Parohia face parte din Protopopiatul Ucrainean, aflat sub jurisdicţia Patriarhiei Române. Al doilea protopopiat ucrainean de sub jurisdicţia Patriarhiei Române este cel din Lugoj. Lucrările la zidirea bisericii au început în 2010. Comuna Poienile de sub Munte este una dintre cele mai mari din România, parohia având peste 700 de familii.

 

 

"Fetele au aceste coroniţe cu care vin şi la Mănăstirea Moisei, pe 15 august, împodobite în chip minunat, cu multă credinţă", a spus PS Iustin. "Înţeleg şi vorbesc limba română perfect şi sunt familii mixte, suntem, propriu-zis, fraţi de credinţă şi ne întâlnim frecvent. Repet, vin foarte mulţi la Moisei, se şi face o Liturghie de noapte în limba ucraineană la Mănăstirea Moisei, este o tradiţie veche. Am venit cu bucurie, repet, să le facem bucurie şi să pecetluim cu Slujba de Sfinţire, cu chemarea Duhului Sfânt, aşezarea Sfintelor Moaşte în piciorul Sfintei Mese".

 

"Este ctitorie pentru veşnicie. Slavă lui Dumnezeu pentru toate! Şi pentru aceşti pruncuţi, localitatea fiind foarte tânără, având o natalitate puternică. Vor avea unde să se roage, unde să se cunune când se vor căsători, unde să-şi boteze copiii şi unde să-şi petreacă cea mai mare şi cea mai frumoasă perioadă a vieţii, pentru că atunci când suntem în Liturghie suntem cu un picior în Împărăţia lui Dumnezeu: pe pământ, precum în Cer" - a mai declarat Preasfințitul Părinte Iustin, delegat al PF Părinte Patriarh Daniel la acest eveniment. Vă invităm să vedeți un album foto oferit de episcopie, cu peste 160 de fotografii, dând click aici.

 

 

 

 

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Printre Duhovnicii noștri
    Traduceri noi in Limba Română
      File de Letopiseț
        Dintre Meșteșuguri
          Sfaturi de folos
            Vă anunţăm noutăţile

            Parteneri

             

            Lăcașuri Ortodoxe
            Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
            Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.