Monday 20 may 2024

Workshop de restaurare, 2024 - Ediția a VIII-a

AFIS_Workshop de restaurare_2024
În perioada 20-24 mai 2024, Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile cu finanțarea Consiliului Județean Sibiu, desfășurându-se în parteneriat media oficial Lăcașuri Ortodoxe, organizează prin Centrul ASTRA pentru Patrimoniu evenimentul Conferințele ASTREI. Workshop de restaurare - Ediția a VIII-a cu următoarele secțiuni: pictură, lemn și lemn policrom, ceramică și metal, piele-blană, textile, bunuri culturale pe suport papetar.

 

Evenimentul reunește 53 de participanți din cadrul Muzeului ASTRA, Muzeului Național Brukenthal, Muzeului Olteniei Craiova, Muzeului Național de Artă Timișoara, Muzeului Național al Banatului Timișoara, Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca, Universității de Vest din Timișoara.

WORKSHOP restaurare

În vederea consolidării cunoștințelor teoretice și practice, la acest eveniment vor participa studenți și masteranzi din domeniul conservării și restaurării patrimoniului din centrele universitare Sibiu, Cluj-Napoca și Timișoara.

 

,,Workshop-ul de restaurare, coordonat și organizat timp de opt ediții în cadrul Centrului ASTRA pentru Patrimoniu, a avut ca scop, pe lângă schimbul de experiență între specialiști și implicarea studenților și masteranzilor în redarea stării de sănătate a unor piese din patrimoniul Muzeului ASTRA.

 

Știința restaurării și conservării patrimoniului are o importanță majoră în procesul de salvare a patrimoniului, iar workshop-urile de restaurare sunt, cu siguranță, o bază în formarea de noi profesioniști din acest domeniu.”, a declarat conf. univ. dr. Geanina Ionescu, Director Direcția Conservare-Restaurare. Centrul ASTRA pentru Patrimoniu - Muzeul ASTRA.

 

Pe 24 mai 2024, în clădirea Centrului ASTRA pentru Patrimoniu, vor avea loc dezbaterile finale și vernisajul expoziției cu piesele restaurate în cadrul Workshop-ului.

 

Info text: Conf. univ. dr. Geanina Ionescu, Director Direcția Conservare-Restaurare.
Centrul ASTRA pentru Patrimoniu - Muzeul ASTRA Sibiu, Coordonator Conferințele
ASTREI. Workshop de restaurare

Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu, desfășurându-se în parteneriat media oficial cu Asociația Lăcașuri Ortodoxe.

 

Cosmin Călinescu,

Purtător de cuvânt Muzeul ASTRA Sibiu

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.