Thursday 27 june 2024

Zile de aleasă bucurie: PS Părinte Vincențiu - de 15 ani Episcop al Sloboziei și Călărașilor

Sâmbătă, 29 iunie 2024, de sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, în Episcopia Sloboziei și Călărașilor se va marca împlinirea a 15 ani de la întronizarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, ca ierarh al acestei eparhii.

 

Alături de Preasfinția Sa vor sluji la Sfânta Liturghie din Catedrala Episcopală Înălțarea Domnului din Slobozia, 4 Ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului și Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu – Vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei), înconjurați de un ales sobor de preoți și diaconi.

 

Întru mulți și binecuvântați ani, Preasfinția Voastră!

 

Redăm mai jos comunicatul oficial emis de Biroul de Presă al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor:

Sâmbătă, 29 iunie 2024, clerul și credincioșii celor două județe, Ialomița și Călărași, aniversează 15 ani de la întronizarea Preasfințitului Părinte Vincențiu ca Episcop al Eparhiei Sloboziei și Călărașilor.

 

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în acest context aniversar, Vineri, 28 iunie 2024, în Biserica mănăstirii „Sfântul Mare Mucenic Mina” din curtea Centrului Eparhial va fi săvârșită Sfânta Liturghie, urmată de slujba Te Deum-ului, ca mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru ajutorul și binefacerile revărsate de El în viața Preasfinției Sale în cei 15 ani de bogată slujire episcopală.

 

Tot cu acest prilej va fi săvârșită slujba de Parastas pentru vrednicii de pomenire ierarhii Bisericii Ortodoxe Române care au trecut la cele veșnice, dar în urmă cu 15 ani au fost prezenți la întronizare.

 

Sâmbătă, 29 iunie 2024, la sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, în Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia se organizează un moment liturgic menit să marcheze acest eveniment aniversar.

 

Programul liturgic va începe la ora 09:00 cu săvârșirea Sfintei Liturghii săvârșită de un sobor de 5 ierarhi ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

 

Episcopia Sloboziei și Călărașilor este prima Eparhie înființată după Revoluția din 1989, iar Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu este al treilea arhipăstor al acestei eparhii.

 

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.