publicat în: Biserici

Biserica Cristian III – Braşov: Naşterea Maicii Domnului – informaţii la zi


Biserica „Naşterea Maicii Domnului” din Cristian, judeţul Braşov, a fost ctitorită de familia Viorel şi Daniela Mureşan, alături de fiica acestora, Sonia-Ioana, într-un cartier nou al localităţii din apropierea Braşovului, pentru a deveni tinerilor care locuiesc aici loc de sfinţire a vieţilor, spre mântuirea sufletelor.

Sfântul lăcaş ortodox din Cristian, în Braşov, a fost ridicat în perioada 2019-2020, din lemn, în stil maramureşean, alături aflându-se casa parohială, o clopotniţă şi o troiţă.

Întrarea în curtea Bisericii Cristian – Braşov, cu hramul „Naşterea Maicii Domnului”, se face pe o frumoasă poartă de lemn, construită tot în stil maramureşean.

Preotul paroh al Bisericii Cristian III – Braşov este Părintele Emil Ionuţ Turc, iar în Duminica 5-a după Paşti, a Samarinencei, ÎPS Mitropolit Laurenţiu l-a hirotesit sachelar, cu ocazia târnosirii sfântului lăcaş, a Sfântului Altar, a catapetesmei şi icoanelor din interior.

Ctitorii Bisericii Cristian III – Braşov, cu hramul „Naşterea Maicii Domnului”, respectiv familia Viorel şi Daniela Mureşan, cu fiica Sonia-Ioana, au primit distincţia „Crucea şaguniană pentru laici”, din partea Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului.

La evenimentul de târnosire a Bisericii Cristian III Braşov a slujit şi Pr. Gheorghe Colţea, descoperitorul Sfintelor Moaşte ale Sfinţilor din Bucegi – Sfântul Cuvios Părinte Antonie, Sfântul Cuvios Părinte Mihail şi Sfântul Cuvios Părinte Pustnic Necunoscut din Poiana Obârşia – Protopop de Bran Zărneşti.