publicat în: Biserici

Ştiri din Agrieş, din Biserica Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil

Biserica din Agrieş, cu hramul “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, datează din anul 1906. Pictura a fost realizată de pictorul Aurel Pădurean, din Galaţi, alături de Ştefan Cocean.

În 2020-2021, sfântul lăcaş ortodox din Agrieş a trecut printr-un amplu proces de renovare și înfrumuseţare.

În prezent, parohul Bisericii “Sfinţii Arhangheli” din Agrieş este Părintele Ionuţ Pop-Ursu, care urmează, din prima zi a anului 2020, Părintelui Timoftei Găurean.

În Duminica a 5-a după Paști (a Samarinencei), 30 mai 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a sfinţit noile lucrări efectuate la Biserica Parohiei Agrieș, aflată în judeţul Bistriţa-Năsăud, pe Valea Ţibleşului.

Credincioasele parohiei au realizat un omofor și un epitrahil şi le-au dăruit, cu această ocazie, arhipăstorului lor.

Biserica Parohiei Agrieș, din județul Bistrița-Năsăud, a mai fost sfinţită în Duminica a X-a după Rusalii, 25 august 2019, de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Agrieş („Loc cu agrişe”) este un sat în comuna Târlişua din judeţul Bistriţa-Năsăud, Transilvania. La recensământul din 2002, acesta apărea în înregistrări ca având o populaţie de 874 locuitori.