publicat în: Știri

Întronizarea ÎPS Mitropolit Iacov, în Catedrala din Durustorum - Silistra

Readucere în actualitate...

În ziua de 30 octombrie 2020, în Catedrala Mitropolitană din Durustorum - Silistra, a avut loc întronizarea ÎPS Mitropolit Iacov, ales de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Bulgariei, cu o săptămână înainte de data alegerii.

 

La primirea oficială în Catedrala Mitropolitană din Durustorum au fost prezenți primarul Municipiului Silistra, prefectul Județului, președintele consiliului județean Silistra, alături de un număr mare de preoți și mireni.

 

ÎPS Mitropolit Iacov a venit însoțit de către Mitropolitul Antonie al Europei Occidentale, ce a asigurat interimatul in scaunul eparhial al Durustorumului de la trecerea la Domnul a vlădicăi Ambrozie.

 

Organizatorul  evenimentului a fost Părintele protopresbiter Dobre Ivanov Ceakov, Vicarul Mitropoliei Durustorumului. Mitropolitul nou ales a fost primit  cu  cădire,  de  către maici din Romania, cu bătăi de toacă și dangăt de clopote, cu discursuri și flori, într-o atmosferă de sărbătoare creștină.

 

Slujba întronizării, apoi Vecernia unită cu Litia, a fost săvârșită în prezența numeroaselor delegații de preoți și mireni, din mai multe țări ortodoxe, precum şi din România (Preasfințitul Visarion al Tulcii și Preasfințitul Ieronim, Episcop Vicar Patriarhal), din Rusia, Ucraina.

 

Au participat Mitropoliții de Plovdiv - Nicolae, din eparhia din care actualul Mitropolit Iacov a provenit, Mitropolitul Naum de Ruse, membru de onoare al Asociaţiei Lăcașuri Ortodoxe, Mitropolitul de Stara Zagora şi alţii. A fost transmis și un mesaj de felicitare din partea Preafericitului Neofit al Bulgariei.  

 

A consemnat, pentru Lăcașuri Ortodoxe, corespondentul din teritoriu ing. Relu Cotoban

Vezi mesaje