publicat în: Arhivă

Biserica din Iclod – Gherla, SFÂNTUL IERARH NICOLAE – sfinţirea lucrărilor exterioare

Biserica din Iclod „Sfântul Ierarh Nicolae”, parte a Protopopiatului Gherla, din județul Cluj, a fost construită între anii 1958-1961. În anul 1992, sub îndrumarea preotului de atunci, Teodor Boroș, s-au efectuat lucrări de extindere.

Pictura a fost realizată în 1994 de pictorul Vasile Cosma, fiu al satului. Cu timpul, pictura s-a deteriorat, motiv pentru care, în 2013, au fost demarate ample lucrări de restaurare. Acestea au fost binecuvântate, de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei, în luna mai a anului 2015.

Biserica Iclod – 2021 – sfinţire lucrări exterioare
– foto Mitropolia Clujului, Maramureşului şi Sălajului –

Recent, Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Iclod a fost suspusă, de asemenea, unor  lucrări de renovare la exterior.

Ca încununare, la zi de hram – Sărbătoarea „Aducerii Sfintelor Moaște ale Sfântului Ierarh Nicolae, la Bari” – ierarhul locului, Preasfințitul Părinte Benedict Bistriţeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Clujului, în Duminica a 2-a după Paști, 9 mai 2021, a sfinţit rezultatul acestor lucrări ale enoriaşilor aflaţi sub păstorirea Părintelui paroh Nicu Claudiu Herinean.

Biserica Iclod 2021 sfinţire lucrări exterioare
– foto Mitropolia Clujului, Maramureşului şi Sălajului – 

“Aducerea Sfintelor Moaște ale Sfântului Ierarh Nicolae, la Bari” este cel de-al doilea hram al sfântului lăcaş din Iclod, acesta fiind închinat, în principal, Sfântului Ierarh Nicolae.

[mitropolia-clujului]