Publicat pe 03.05.2022

Aflarea sfintelor moaşte ale Sfintei Prinţese Iuliana de Olşansk

 

 

 

Sfânta Iuliana, Prinţesă de Olşansk, a trăit în primul sfert al secolului al XVI-lea. Tatăl ei, Prinţul Iurie Dubroviţky de Olşansk, a fost unul dintre binefăcătorii Peşterilor Lavrei din Kiev.

Fecioara, plină de Dumnezeu, s-a mutat la Domnul la vârsta de doar şaisprezece ani. Trupul ei, care a fost înmormântat în Peşterile Lavrei Kievului, lângă Marea Biserică, a fost găsit neputrezit, în timpul Arhimandritei Eliseea Pleteneţ (1599-1624).

 

Sfintele moaşte se aflau în sfântul lăcaş, în timpul unui incendiu care a avut loc în Marea Biserică în anul 1718, acestea fiind aşezate mai apoi, într-o raclă, în Biserica Peşterilor din Apropiere.

 

Sfânta Iuliana i-a apărut, într-un vis, Arhimandritului Petru Movilă (ulterior Mitropolit al Kievului), reproşându-i nepăsarea şi lipsa de respect arătate faţă de sfintele sale moaşte. Acesta a poruncit să se făurească o nouă sfântă raclă, împodobită, cum se cuvine, de către călugăriţe evlavioase.

 

Pe el se află inscripţia: „Prin voia Creatorului Cerului şi al Pământului, Iuliana, ocrotitoarea şi marea mijlocitoare la Cer, se odihneşte aici pentru totdeauna. Iată sfintele moaşte… vindecare de orice patimă… Împodobeşti Raiul, Iuliana, ca o frumoasă floare…”

 

Multe minuni s-au săvârşit prin Sfânta Iuliana, iar ea îi ajută pe cei care se închină cu evlavie şi credinţă sfintelor sale moaşte. Este cinstită în mod aparte pe 6 iulie, anual, cât şi pe 10 octombrie, împreună cu cei şapte sfinţi ai Volniei.

 

/ Slava lui Dumnezeu – traducere şi adaptare Lăcaşuri Ortodoxe – 2022/

 

 

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Parteneri

 

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți accesa conținutul Lăcașuri Ortodoxe EXCLUSIV prin e-mail, în sistem gratuit privat.