Mesaje: IPS Gherasim – un neostenit luptator pentru slava Bisericii dreptmaritoare (PS Lucian)

Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Gherasim Cristea, un neostenit luptător pentru slava Bisericii dreptmăritoare

Preasfinţite Părinte Episcop Emilian Lovișteanul,

Preavenerabil Consiliu Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului,

Preacuvioși și Preacucernici Părinţi,

Iubiţi credincioşi,

Rostul pentru care Dumnezeu ne-a adus pe lume şi ne-a înzestrat cu chipul Său este acela de a ne împlini umanul şi a ajunge la asemănarea cu El. În drumul vieţii noastre pământeşti suntem loviţi de griji, de nevoi, de boli şi de problemele cotidiene care ne împresoară. Dumnezeu le-a îngăduit pentru încercarea şi pentru mântuirea noastră, însă ajutorul şi binecuvântarea cerească nu contenesc să ne fie scut de apărare.

După îndemnul Sfântului Apostol Pavel, care îi mărturisea ucenicului său Timotei că „lupta cea bună m-am luptat, călătoria am săvârşit, credinţa am păzit. De acum mi s-a gătit cununa dreptăţii, pe care Domnul îmi va da-o în ziua aceea, El, Dreptul Judecător, şi nu numai mie, ci şi tuturor celor ce au iubit arătarea Lui” (II Tim, 4, 7-8), răposatul în Domnul, vrednicul de pomenire arhiepiscop Gherasim, a fost un neostenit luptător pentru dobândirea vieţii celei întru Dumnezeu şi pentru slava Bisericii dreptmăritoare, pe care a slujit-o cu devotament. Chipul lui Dumnezeu sădit într-însul a fost mereu actualizat şi potenţat în încercările vieţii sale celei pământeşti şi în grija pe care a arătat-o permanent faţă de semenii săi. Vârsta venerabilă și bucuria de a sluji Biserica a fost darul lui Hristos pentru fidelitatea cu care L-a slujit și propovăduit în toate calitățile clericale deținute. De numele Înaltpreasfinției Sale sunt legate momentele nașterii unor eparhii și reînvierii altora, așa cum multe monumente istorice din eparhia pe care a arhipăstorit-o nu au fost date uitării prin grija sa. Dar iată că Dumnezeu i-a dăruit viaţa cea fără de moarte, rânduindu-l în cămările cele cereşti.

În aceste triste zile, alături de preoții și credincioșii Banatului de Munte, și Noi ne amintim cu multă recunoștință de vizita și slujirea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, în istorica eparhie a Caransebeșului, în anul 2008, la Duminica Tomii, hramul catedralei noastre episcopale.

Dumnezeu să răsplătească ostenelile răposatului în Domnul şi să-l odihnească în pace cu drepții!

† LUCIAN,

EPISCOPUL CARANSEBEŞULUI

Vezi celelalte mesaje, sau lasa si tu mesajul tau, dand click AICI! [https://www.lacasuriortodoxe.ro/ips-gherasim]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.