Mesaje: IPS Gherasim – cine-l are de prieten pe Gherasim eparhul, este un om bogat!

Cate ceva despre caracterul vladicesc!

Cred că era prin anii 1987-1988 când, fără aprobarea scrisă a Preasfinţitului Gherasim, am tuns în monahism 13 fraţi vieţuitori de la Mănăstirea Turnu şi 7 de la Mănăstirea Frăsinei. Nu se mai întâmplase, chiar aşa, să fie împodobite mănăstirile cu 20 de călugări, într-un an!

Cineva ne-a tras o pâră la Înalta Stăpânire politică, după care am fost chemaţi la Departamentul Cultelor. Eu nu prea vroiam să mă duc, dar Vlădica Gherasim a poruncit să mergem şi ne-am prezentat să dăm seama de îndrăzneală.

L-am văzut pe vlădica Gherasim cum argumenta cu ton ridicat şi bătând cu pumnul în masă. Nu mă aşteptam la o astfel de atitudine hotărâtă. A crescut în ochii mei încă o dată cât era. Aşa da Episcop, mi-am zis mie şi i-am spus-o şi Arhieriei Sale.

Altădată, după evenimentele social-politice din 1989, primesc un telefon ca să mergem la Slatina, la autorităţile locale nou revoluţionare şi să depunem mărturie pentru fondurile judeţene date la Mănăstirea Brâncoveni mai ales prin grija Elenei Bărbulescu care era arestată. M-am cam codit, dar până la urmă am mers cu frica-n sân, mai ales că era o mare animaţie revoluţionară şi te puteai aştepta la surprize. Episcopul Gherasim a fost ferm, cum nu l-am văzut niciodată, arătând adevărul şi argumentând, cu mare risc, vrednicia Elenei Bărbulescu. Drept să spun că nu mă aşteptam, la aşa ceva. Mi-am zis atunci că cine-l are de prieten pe Gherasim eparhul, este un om bogat.

†Calinic

Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului

Vezi celelalte mesaje, sau lasa si tu mesajul tau, dand click AICI! [https://www.lacasuriortodoxe.ro/ips-gherasim]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.