Mesaje: IPS Gherasim – era arhiereul lepadat de cele lumesti!

Cea mai tristă stare din viaţa noastră este atunci când ajungem în situaţia de a fi siliţi să plecăm din locul de muncă şi să nu avem unde să mergem, efectiv. N-am gândit să ne facem casă şi masă şi alte acareturi. Am jurat sărăcie de bună voie, doar!

Ne-am gândit că nici Iisus, nu avea unde să-şi plece capul!

În primele luni ale anului 1990, sufla şi pe Valea Oltului, în sus şi în jos, duh de înnoire revoluţionară. Mi-am notat totul în jurnal.

Primesc un telefon ca urgent să mă prezint la Vâlcea. Vlădica Gherasim avea pe cap ispita plecării, pentru că nu mai poate îndura anumite stări de lucruri.

Plângea că nu are unde să meargă. M-a apucat o mare durere. Era omul cel sincer, era călugărul adevărat, era arhiereul lepădat de cele lumeşti!

†Calinic

Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului

Vezi celelalte mesaje, sau lasa si tu mesajul tau, dand click AICI! [https://www.lacasuriortodoxe.ro/ips-gherasim]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.