Mesaje: IPS Gherasim – Gingasie parinteasca! Pe la 5 dimineata suna telefonul-

Pe la noi la Vâlcea, Vlădica Gherasim nu prea avea dor de odihnă. Pe la 5 dimineaţa suna telefonul şi auzeam cele mai frumoase cuvinte:

– Copăcel, copăcel? Şi închidea telefonul. Era semnalul de sculare din somn al lui Calinic cel mic. Aşa eram de bucuros de aşa vorbe, dis-de-dimineaţă, încât mai trăgeam un somn, acum, cu bogata binecuvântare arhierească!

După ce Vlădica Râmnicului şi Argeşului trebăluia prin curte, însoţit de bastonul de bambus, mă chema la un ceai.

Pe masă erau, de fiecare dată, ouă fierte cu căciuliţă de lână. Aşa de mult mă bucuram dar mă şi amuzam de această ambianţă.

Doi arhierei ai lui Dumnezeu m-au invitat ani în şir la masă, cu o dragoste absolut părintească: Patriarhul Teoctist, atunci când am fost deputat în Parlament, şi episcopul Gherasim cât timp am arhierit sub ascultarea Sa!

†Calinic

Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului

Vezi celelalte mesaje, sau lasa si tu mesajul tau, dand click AICI! [https://www.lacasuriortodoxe.ro/ips-gherasim]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.