Mesaje: IPS Gherasim – ramane pentru noi o pilda graitoare

Preasfinţiei Sale,

Preasfinţitului Părinte Emilian Lovișteanul,

Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului

Preasfinția Voastră,

Cu profundă tristețe am aflat de trecerea la cele veșnice a părintelui și fratelui nostru împreună slujitor, Gherasim Arhiepiscopul Râmnicului.

Îndelungata și rodnica sa slujire pastorală rămâne pentru noi o pildă grăitoare, nădăjduind că Hristos îl va răsplăti cu bogatele Sale daruri cerești, iar pe noi cei rămași în misiunea Bisericii Sale dreptmăritoare, ne va ajuta să urmăm modelul său de călugăr râvnitor și păstor jertfelnic.

În numele preoților și credincioșilor din Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord, transmitem condoleanțele noastre Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Râmnicului, rugându-L pe Mântuitorul Hristos, Cel înviat din morţi, să odihnească sufletul robului Său, Gherasim Arhiepiscopul, în lumina, pacea și bucuria Împărăției Sale.

Veşnica lui pomenire, din neam în neam!

† MACARIE

Episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord

Vezi celelalte mesaje, sau lasa si tu mesajul tau, dand click AICI! [https://www.lacasuriortodoxe.ro/ips-gherasim]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.