publicat în: Arhivă

Mesaje: IPS Gherasim – jertfelnic pastor de suflete din ogorul Ortodoxiei romanesti (IPS Laurentiu)

Îndoliatului cler și vrednicilor credincioși ai Arhiepiscopiei Râmnicului,

Am primit, cu multă întristare creștinească, vestea trecerii la cele veșnice a Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim Cristea, Arhiepiscopul Râmnicului. Biserica noastră strămoșească pierde, astfel, unul dintre venerabilii ei ierarhi slujitori, care s-a arătat, de-a lungul celor aproape 44 de ani ai pastorației arhierești, ca un om al credinței și al rugăciunii, însă câștigă un ales mijlocitor înaintea Tronului ceresc al Preasfintei Treimi.

Ne luăm, astăzi, rămas bun de la un jertfelnic păstor de suflete din ogorul Ortodoxiei neamului românesc. Reiterând aspectele esențiale din viața sa, am înțeles, încă o dată, că Înaltpreasfințitul Gherasim a rămas mereu, cu aceeași statornicie și înțelepciune, fidel vocației monahale care l-a adus, la vârsta de numai 20 de ani, în obștea monahală a Mănăstirii Cernica, și care a marcat, apoi, întreaga sa viață sacerdotală până la sfârșit. Mulțimea așezămintelor monahale din Eparhia Râmnicului, numărul mare de monahi și monahii cu o viață spirituală aleasă, bogăția patrimoniului mănăstiresc conservat și restaurat, un centru eparhial înnoit și îmbunătățit, edificarea multor biserici parohiale, construirea multor centre sociale și culturale, pregătirea slujitorilor, toate acestea ne vorbesc despre lucrarea misionară aleasă, despre prestigiul și vrednicia Arhiepiscopului Gherasim de la Râmnic.

În acest moment de vremelnică despărțire, clerului și credincioșilor îndoliați le împărtășim, din partea ierarhilor Mitropoliei Ardealului, mângâiere și compasiune, îndemnându-i pe toți să prețuiască și să cultive, cu dragoste și responsabilitate, moștenirea duhovnicească, și patrimonială lăsată de lunga și înțeleapta slujire a arhipăstorului lor.

Însoțim cu pioasă rugăciune trecerea spre cele veșnice a sufletului adormitului robului lui Dumnezeu, arhiepiscopul Gherasim, și avem nădejdea că Domnul îl va rândui cu drepții în Împărăția Sa cea cerească.

Domnul nostru Iisus Hristos, Cel înviat din morți, să-i răsplătească jertfelnicia și credincioșia celor 99 de ani ai vieții, iar pe cei rămași îndurerați sufletește, cler și credincioși, să vă binecuvânteze și să vă mângâie pe toți.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească !

Pomenirea din neam in neam!

† LAURENȚIU

Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului

Vezi celelalte mesaje, sau lasa si tu mesajul tau, dand click AICI! [https://www.lacasuriortodoxe.ro/ips-gherasim]