Mesaje: IPS Gherasim – Urmas demn al inaintasilor sai

Direcţia Judeţeană pentru Cultură Vâlcea anunţă, cu regret, dispariţia Întâistătătorului scaunului arhieresc de la Râmnic, a cărturarului şi istoricului GHERASIM CRISTEA.

Urmaş demn al înaintaşilor săi, Înaltpreasfinţitul Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, şi-a ocupat locul printre ziditorii vieţii spirituale ortodoxe vâlcene şi nu numai, prin cinstirea operei teologice, arhitecturale, artistice a înaintemergătorilor săi, operă pe care a păstrat-o şi a sporit-o cu o neostoită strădanie atât pe şantierele de restaurare a valoroaselor monumente istorice ce i-au fost date în grijă, cât şi în cabinetul său de lucru, aplecat asupra hrisoavelor, a documentelor de arhivă, unde pasiunea şi înzestrarea de cercetător în domeniul istoriei, al artei şi arhitecturii s-a concretizat în cărţi importante.

Rugăm pe bunul Dumnezeu să primească sufletul lui bun în Împărăţia Cerurilor.

Dumnezeu să-l odihnească, întru eternitate!

Prof.dr. Florin Epure, Director executiv al Direcţiei Judeţene pentru Cultură Vâlcea

Vezi celelalte mesaje, sau lasa si tu mesajul tau, dand click AICI! [https://www.lacasuriortodoxe.ro/ips-gherasim]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.