Ierusalim: pentru prima data dupa 2000 de ani, un miel sacrificat pe Muntele Templului-

Ca parte a Paștelui Evreiesc, care începe luni și se desfășoară timp de o săptămână, un grup naționalist evreiesc planuieste sa efectueze “sacrificarea ritualica” a unui miel pe Muntele Templului, pentru prima dată, acolo unde se afla acum 2000 de ani Templul din Ierusalim.

Planul naționaliștilor, de a efectua un ritual evreiesc în unul din principalele locuri sfinte ale Islamului, a alarmat atat pe liderii musulmani palestinieni, cat si poliția din Ierusalim, care, în scopul prevenirii tulburărilor publice va fi obligata să adopte măsuri de securitate severe.

“În acest an nu vom serba Paștele acasă. Il vom sarbatori pe Muntele Templului”, a declarat grupul Hozrim El Ha-Har (“Ne vom întoarce la Munte”, în limba ebraică), ieri, joi, 10 apirlie 2014, conform agentiei italienesti Ansa.

Grupul le-a cerut adepților săi să se adune luni, la zidurile exterioare ale Templului, în condiții de curatie”.

Într-o zonă a Ierusalimului, deja, un miel a fost “sacrificat” de catre activiști, ieri, folosind randuiala descrisă în textele biblice.

Inițiativa este de natură să agraveze tensiunile existente în Ierusalimul de Est între arabi și evrei, a declarat Ambasadorul palestinian Ryad Mansour, într-o scrisoare adresata secretarului general al ONU, șefului Consiliului de Securitate și Adunării Generale.

Mansour a adăugat că “incursiunile constante ale extremiștilor în zona din jurul moscheii Al-Aqsa și restricțiile impuse inchinatorilor palestinieni, pot agrava climatul politic”, și a solicitat intervenția fermă a comunității internaționale și a Consiliului de Securitate al ONU.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.