Mesaje: IPS Gherasim – O minte cu o luciditate de invidiat

Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim avea mereu un cuvant de incurajare pentru toata lumea, izvorât dintr-o stare generala de optimism, de voie buna, un chip senin. Era cu purtare de grija fata de ostenitorii Centrului eparhial, fiind mandru ca la Cantina sociala se putea oferi zilnic o masa celor suferinzi, dar si tuturor celor care calcau pragul Arhiepiscopiei, cu diferite probleme.

Ma intreba daca este bine la birou, daca avem caldura. Cand iesea din birou imi atragea atentia sa sting lumina, dovada a chibzuintei sale pentru a nu face risipa.

Deschis fata de toti, plin de viata, ii placea sa fie inconjurat de apropiati, sa le impartaseasca din multa sa experienta, cu un haz autentic romanesc.

Aprecia muzica romaneasca autentica, de multe ori ne punea sa-i cantam cantece patriotice, de voie buna sau de haiducie. Ca sa ne inveseleasca, incepea sa vorbeasca in limba germana, sau spunea proverbe in latina.

Ne intreba cati ani aveam, mandrindu-se cu longevitatea primita in dar de la Dumnezeu. O minte cu o luciditate de invidiat, urmare si a experientei cu totul deosebite. Impacat cu toata lumea, dar mai ales cu Dumnezeu, Inaltpreasfintitul este fara indoiala chip al bunatatii si al blandetii.

Avand o modestie proverbiala, a fost un ierarh dupa Evanghelie, purtand sarcinile tuturor, fiind el cel care se smerea, rabdator, a purtat pana la capat crucea pe care i-a dat-o Domnul, fara sa se planga vreodata.

Un slujitor apropiat

Vezi celelalte mesaje, sau lasa si tu mesajul tau, dand click AICI! [https://www.lacasuriortodoxe.ro/ips-gherasim]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.