Al patrulea Forum Catolic-Ortodox va avea loc in Minsk

Al patrulea Forum Catolic-Ortodox va avea loc la Minsk, in perioada 2-6 iunie 2014, conform unei declaratii a Mitropolitului de Minsk și Slutsk, Pavel, Exarh Patriarhal al Intregii Belarusii, citate de agentia BelTA.

“Este încă prea devreme sa vorbim despre slujirile comune în biserică”, a declarat Mitropolitul Pavel cu aceasta ocazie.

Acesta a mai amintit ca exista alte forme de comunicare, în prezent, intre credinciosii celor doua Biserici, și este foarte important ca credincioșii catolici și ortodocși sa nu aiba conflicte.

“Este important sa găsim domenii de interes comun, în care părțile sa fie capabile sa creeze. Vom discuta despre problemele spirituale și morale, care sunt de interes atat pentru reprezentanții ortodocși cat și pentru cei catolici. Vom discuta pe temele care ne unesc”, a asigurat Mitropolitul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.