Curtea Europeana: Ungaria a incalcat drepturile religioase

Curtea Europeană a Drepturilor Omului spune ca Ungaria a încălcat drepturile religioase.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis împotriva legislației din Ungaria, care a confiscat unora dintre comunitățile religioase statutul lor de Biserica, sustinand ca legea in cauza încalca drepturile acestora.

“Confiscarea statutului de Biserica, al comunităților religioase”, a încălcat “complet drepturile acestora la libertatea de întrunire și de asociere și drepturile la libertatea de gândire, de conștiință și de religie”, se arata intr-o declarație din partea Curții Europene.

Legea Bisericii, care a intrat în vigoare în ianuarie 2012, a dat puteri Parlamentului Ungar de a decide, printr-un vot cu majoritate de două treimi, dacă unui anumit grup religios ar trebui să i se acorde statutul de Biserică și, prin urmare, să fie eligibil pentru subvențiile de la stat.

Mai mult decât atât, conform Curtii Europene, legea ar intra in contradicție cu obligația de neutralitate a statului în chestiuni religioase.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.