Despre traditiile crestin-ortodoxe de Pasti, intr-o sinagoga din Moscova

In aceste zile, un maraton interconfesional pascal, “Tradiții sarbatoresti, gustul sarbatorii, muzica de sarbatoare”, s-a deschis în sinagoga memoriala Poklonnaya Gora, din Moscova, Rusia.

Pe tot parcursul maratonului, vor avea loc prelegeri privind tradițiile și obiceiurile de Paști, cursuri de gătit pentru sarbatorile care au loc, concerte, expoziții și tururi, conform Comisiei Eparhiale pentru Misiune din Moscova.

În deschiderea maratonului, a fost prezentat un concert de gală, în care a cantat corul festiv al Mănăstirii Patriarhale ortodoxe Krutitsa. A mai fost, de asemenea, organizata o expoziție intitulata “Moscova Multinațională”, cu desene ale copiilor.

La deschidere, a participat Ieromonahul Dimitrie (Persin), consilier in Comisa Eparhiala, care a vorbit audienței despre înțelegerea ortodoxă a Paștilor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.