Mesaje: IPS Gherasim – ne -a invatat un adevar demn de tinut minte – (Mugur Isarescu – Guvernatorul Bancii Nationale)

Vestea trecerii în lumea drepților a Înalt Prea Sfinţiei Sale Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, m-a îndurerat. Celor care i-am fost aproape, ne rămâne însă povaţa – pe care o repeta de câte ori avea ocazia – de a nu uita vreodată că Biserica Ortodoxă este legătura noastră de rugăciune şi de suflet cu Dumnezeu. Acum, când se odihneşte întru Domnul, personalitatea Înalt Prea Sfinţiei Sale se prefigurează mai luminoasă ca niciodată.

Dăruit cu har Divin şi înzestrat cu o grijă aleasă pentru inestimabilul patrimoniu pe care îl constituie mănăstirile şi bisericile din Nordul Olteniei, a depus un efort neobosit şi neîntrerupt pentru a asigura resursele refacerii şi conservării acestor veritabile capodopere ale artei şi culturii româneşti, cu care se mândresc meleagurile Vâlcei.

De la Inalt Prea Sfinţia Sa am învăţat, eu şi întreaga mea familie, un adevăr demn de ţinut minte: acela că fiecare dintre mănăstirile din Nordul Olteniei este asemenea Luvrului – cuprinzând o varietate de opere artistice.

Plecând în Ceruri, Înalt Prea Sfinţia Sa lasă drept sfântă moştenire o mare operă materială şi spirituală, pe care a dezvoltat-o cu o neasemuită forţă creatoare. Familia noastră nu va uita niciodată memorabilele întâlniri pe care le-am avut, de-a lungul anilor, cu Înalt Prea Sfinţia Sa Gherasim, mândria pe care i-o inspira măreţia mănăstirilor din zonă şi adevăratele lecţii de patriotism ce se desprindeau din bucuria cu care vorbea despre aceste inegalabile valori.

Îl rugăm pe bunul Dumnezeu să-i ocrotească pacea veşnică.

Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale a României,

împreună cu Ileana, Lăcrămioara şi Costin

Vezi celelalte mesaje, sau lasa si tu mesajul tau, dand click AICI! [https://www.lacasuriortodoxe.ro/ips-gherasim]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.