Biserica Sfantului Mormant, in Saptamana Patimilor: Arhiepiscopul Ortodox Atallah Hanna condamna autoritatile israeliene

Arhiepiscopul Ortodox Atallah Hanna a condamnat autoritățile israeliene, cu o zi in urma, pentru impunerea de obstacole in fata crestinilor care doresc să intre în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, pentru a celebra sărbătoarea creștină viitoare de Paști.

Arhiepiscopul condamnă restricțiile israeliene impuse pelerinilor crestini, de Pasti, pornind de la acțiunile poliției israeliene din timpul Săptămânii Patimilor.

“Este dreptul fiecărui creștin sa ajunga la Biserica Sfântului Mormânt, fără a se confrunta cu obstacole sau impedimente”, a declarat Hanna, într-un comunicat.

“Pretextele de securitate, israeliene, sunt inacceptabile, sub orice forma ar lua ele”, a adăugat el, cerându-le institutiilor ortodoxe și creștine sa solicite facilitarea intrarii creștinilor in locurile sfinte.

“Facem apel la fiii noștri, la Biserici și la credinciosii Bisericii Sfântului Mormânt, sa apere acest drept religios și național și să refuze status quo-ul impus de autoritățile de ocupație”, a spus Arhiepiscopul.

“Măsurile restrictive constituie o încălcare gravă a libertății de cult, precum și o discriminare împotriva creștinilor, deoarece autoritățile de ocupație vor sa nege prezența creștină și sa creeze impresia unui oraș numai al evreilor”, se arata in declarație.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.