Suedia: IPS Parinte Gherasim a fost pomenit in Sambata lui Lazar, de romanii din Linkoping (foto)

Conform informatiilor trimise pe adresa redactiei noastre de catre reprezentanti ai Episcopiei Scandinaviei, in Sâmbăta Sfântului și Dreptului Lazăr, 12 aprilie 2013, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord s-a aflat în mijlocul credincioșilor români din orașul suedez Linköping. Cu acest prilej, a săvârșit Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur și Parastasul de obște pentru cei adormiți, alaturi de preotul paroh Toader Doroftei și de diaconul Sorin Sîplăcan.

La Liturghie și Parastas a fost pomenit și adormitul întru fericire, Gherasim Arhiepiscopul Râmnicului, înmormântat în aceeasi zi in Catedrala arhiepiscopală din Râmnic. Preasfințitul Macarie a arătat, în cuvântul său, că îndelungata și rodnica slujire pastorală a ierahului Gherasim, rămâne pentru noi o pildă grăitoare, prin statura sa de călugăr râvnitor și păstor jertfelnic.

Fiind Sâmbăta Sfântului și Dreptului Lazăr – cel înviat a patra zi din morți, dupa cum va informam in editiile anterioare de stiri, au fost aduse in Linköping, de la Paraclisul Centrului episcopal din Stockholm, icoana și fragmente din moaștele Sfântului și Dreptului Lazăr, spre sfințirea și mângâierea credincioșilor prezenți la slujbă.

Toți cei care au participat la slujbă, au primit, din partea Preasfințitului Macarie, mai multe cărți de folos duhovnicesc. IN galeria foto a articolului de fata (www.lacasuriortodoxe.ro) puteti vedea 10 fotografii de la acest eveniment.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.