publicat în: Arhivă

Moscova: Clopotnite, amplasate pe locurile altarelor demolate. Festival Pascal in Saptamana Luminata

Pe toata perioada Saptamanii Luminate, in Moscova, vor avea loc festivitati pascale, organizate cu participarea administrației orașului. Astfel, in Saptamana Luminta, vor fi amplasate clopotnite pe locul bisericilor demolate în secolul 20.

Zonele pietonale, piețele centrale și parcurile vor deveni principalele locuri destinate acestor festivitati. Festivalul Pascal se va deschide în noaptea de dinaintea Duminicii Pastelui. O serie de filme dedicate Paștelui vor fi proiectate pe ecrane de mari dimensiuni, intreaga noapte.

Ulterior, pe tot parcursul săptămânii, se vor desfasura expozititii si ateliere de pictură pe oua, de impletituri de cosuri, iar produsele vor fi apoi distribuite familiilor sărace, ca parte a unor acțiuni caritabile.

Mici clopotnite vor apărea în zonele pietonale, unde moscoviții vor fi învățați cum să traga clopotele.

În afara evenimentelor tradiționale, în acest an, va exista si un program special, in memoria altarelor distruse. Pe locurile unde altadata se aflau biserici si manastiri – demolate în perioada sovietică – vor fi instalate clopotnite mobile, cu expozitii care afiseaza informații despre modul in care bisericile au dispărut din Moscova în secolul 20.