Genocidul armean: Biserica saluta rezolutia Comitetului de Relatii Externe al Senatului SUA

In ziua de 12 aprilie 2014, a avut loc o ședința ordinară a Consiliului Ecumenic al Tronului din Etchmiadzin, al Bisericii Apostolice Armene. În cadrul întrevederii, s-a discutat despre Rezoluția 410, adoptată de Comitetul de Relații Externe al Senatului SUA, de recunoaștere a genocidului armean.

Cu această ocazie, Consiliul Ecumenic i-a adresat o scrisoare senatorului Robert Menendez, președintele Comitetului pentru Relatii Externe al Senatului SUA, exprimându-și aprecierea la adresa membrilor comisiei, în numele Bisericii Armene și al Sanctitatii Sale Karekin al II-lea, Patriarh Suprem și Catolicos al Tuturor Armenilor.

Scrisoarea subliniază importanța adoptării unei rezoluții de recunoaște a genocidului armean, în pragul a 100 de ani de la comemorarea acestuia. Ea remarca, de asemenea, faptul că acest lucru ar încuraja stabilirea păcii în întreaga lume și prevenirea și condamnarea crimelor împotriva umanității.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.