Confruntari intre Politia Israeliana si palestinieni, in Ierusalim

In aceasta duminica, intre palestinieni și poliția israeliana au avut loc ciocniri in apropierea Moscheii Al-Aqsa, în Orașul Vechi al Ierusalimului, conform poliției, citata de un raport al radioului Vocea Rusiei.

Purtătorul de cuvânt al poliției, Micky Rosenfeld, a declarat pentru AFP că violențele au izbucnit in momentul in care poliția a deschis una dintre porțile zidului, pentru vizitatorii non-musulmani, conform programului normal de vizitare.

“Mai multe pietre și o serie de cocktailuri Molotov au fost aruncate asupra poliției”, a declarat acesta, conform AFP. “Poliția a răspuns, folosind grenade paralizante, și a intrat în zona Muntelui Templului”, a adăugat el, folosind termenul evreiesc pentru sit-ul unde s-au aflat odata templele evreiești biblice.

O femeie a fost arestata, iar doi polițiști au fost ușor răniți, conform VoR.

Muntele Templului este venerat ca loc sfânt loc al Iudaismului. Aici se afla, de asemenea, Domul Stâncii și Moscheea Al-Aqsa, fiind considerat al treilea loc sfânt al Islamului. Deși vizitatorii non-musulmani sun tpermisi, evreilor nu li se permite să se roage in acest loc.

Rosenfeld nu a amintit daca evreii se numarau printre cei care doreau să viziteze sit-ul duminică.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.