Siria: Orasul antic crestin Maalula a fost eliberat din mana rebelilor

Trupele regimului sirian au recucerit orașul creștin antic Maalula, ieri, la doar o zi după ce Președintele Bashar al-Assad a declarat ca conflictul a luat o intorsatura favorabila pentru guvernul său.

“Armata a preluat controlul deplin al Maalulei și au fost restaurate securitatea și stabilitatea. Terorismul a fost învins în Qalamun”, a declarat un oficial din securitate, pentru AFP, referindu-se la regiunea în care se află Maalula.

“Un număr mare de teroriști au fost uciși și alții, care au fugit, sunt urmăriti”, a adăugat oficialul, care a cerut să nu i se dea numele.

Regimul din Siria folosește termenul de “teroriști”, cand se refera la toți cei care caută sa răstoarne regimul lui Assad.

Capturarea Maalulei “întărește controlul asupra punctelor de trecere la frontiera” cu Libanul, a mai adăugat oficialul.

Ea vine după un șir de succese ale regimului in regiunea strategică Qalamun, printre care si cucerirea fostului bastion rebel din Yabrud, de luna trecută.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.