10 sfaturi pentru Saptamana Mare si perioada de Pasti-

1. Asigura-te ca participi la Slujbe, cu prioritate. [Zilnic sunt slujbe, dimineata si/sau seara (Deniile)]

2. În casa ta trebuie să te străduiesti sa “lasi departe lumea”, si sa permiti sa intre pacea, solemnitatea si teologia evenimentelor din ultimele zile ale Domnului nostru.

3. Asigura-te că vei citi ultimele capitole din Sfintele Evanghelii, care vorbesc despre Patimile, Moartea, Ingroparea și Invierea lui Hristos.

4. Daca doresti să primesti Sfanta Împărtășanie, asigura-te că preotul știe cine ești și că esti pregătit.

5. Ramurile de salcie de anul trecut ar trebui să fie scoase afara, într-un loc in care sa fie lasate la putrezit, unde nu vor fi deranjate. Ele sunt sfintite și nu ar trebui să fie pur și simplu aruncate odata cu gunoiul.

6. Înainte de a te inchina la obiectele sfinte, cum ar fi Crucea, Potirul, Icoanele, asigura-te că te stergi de rujul tau. Nota: nu saruta fata Domnului nostru, a Maicii Sale, sau a Sfinților; sărutul trebuie sa aiba loc la nivelul mâinilor sau picioarelor lor.

7. Dacă nu te-ai spovedit inca, în tot timpul Postului Mare, încearca să faci asta la începutul Săptămânii Sfinte. Vorbește cu preotul, pentru a aranja asta din timp.

8. Încearca să te împaci cu cei pe care se poate sa-i fi supărat, cu cei care sunt supărați pe tine, așa incat de Paști să poti canta cu bucurie, “Să zicem fratilor si celor ce ne urasc pe noi, sa iertam toate pentru Înviere!”.

9. Încearcă să stai după Slujba de la miezul noptii, de Paști, dimineață, pentru a binecuvânta coșurile și masa de sarbatoare. Să ne împărtășim din bucuria Învierii Domnului, cu părtășie și dragoste.

10. În Săptămâna Luminată, cântă sau citeste Ceasurile Sfintelor Paști, în locul rugaciunilor tale “obisnuite”, de dimineață și de seară.

Bucuria si lauda Învierii Domnului să vă însoțească de-a lungul Săptămânii Luminate, in sezonul pascal și in intreaga voastra viata.

Pr. Ioan – Catedrala ortodoxa Sfantul Ioan – Alaska

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.