WASHINGTON: Arhiepiscopul Demetrios, prezent la intalnirea de la Casa Alba

IPS Arhiepiscop Demetrios al Americii a participat, ieri, la o Rugăciune de Pasti la Casa Albă, alaturi de aproximativ 90 de lideri religioși creștini din Statele Unite.

Președintele Obama i-a salutat pe liderii religioși și, la începutul remarcilor sale, a menționat tragedia și violențele care au lovit comunitatea unui centru evreiesc din Overland Park, Kansas, duminica trecută. “Nimeni nu ar trebui niciodată să se teamă pentru siguranța sa, atunci când merge să se roage”, a spus Președintele, condamnand atacul și pierderile de vieți nevinovate.

Președintele a mai vorbit despre mesajul de speranță in Învierea Domnului, adus de Iisus Hristos în lumea noastră și, de asemenea, despre întâlnirea sa recentă cu Papa Francisc.

Arhiepiscopul Demetrios, imediat după dejun, a declarat: “Am avut onoarea de a participa la o adunare edificatoare, găzduita de Președintele Obama, plin de sentimentul de durere pentru Patimi, dar, de asemenea, cu bucurie pentru Învierea Domnului. Diferitele părți ale programului, au fost indicativ al credinței puternice în Hristos. Este demn de remarcat faptul că referirile la Patimi și la Învierea lui Hristos s-au contextualizat, privind asupra realitatii contemporane a lumii noastre”.

Micul dejun organizat in Casa Albă, a fost urmat de o întâlnire de două ore, in clădirea adiacenta administrației, unde liderii religioși au avut posibilitatea de a fi informati și de a discuta despre aspecte legate de protecția tinerilor și asistența pentru zonele din afara Statelor Unite, afectate de conflicte și violențe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.